Jam Dinding

Google Search

Custom Search

Chat

Create a Meebo Chat Room

Salam Dari Riyadh, Arab Saudi

DI RESTORAN MALAYSIAN KITCHEN, AL KHOBAR, DAMMAM



Korang tengok pak arab makan sate berpeluh beb hehe


JENG JENG JENG!!!



Huhu dapat gak aku nak post something kat sini walaupun pada waktu ini terlalu sibuk dengan function dan kerja sana sana. Kai fal hail? Taiyib???korang semua harap korang sihat la semuanya eh.. Minggu ni aku pergi out lagi kali ni ke Dammam coz restoran malaysia dah buat kat sana dah namanya restaurant itu Malaysian Kitchen ownernya ialah Tuan Haji Mohamad Hakimey yang dahulunya bekerja mencari minyak di Saudi Aramco. Ramai juga pak pak sheikh yang hadir sampai aku rasa bukan restoran malaysia dah ari tu.

Aku lak kerja aku kena ngekor bos aku (Pak Duta) tu ler keje aku mana dia pegi ada aku cuma time dia mandi ngan tidur je aku takda hehe. Aku masuk la sket sket gambar yang ada dalam nih hehe korang tengok la eh.


Dengan slamber nye nguyah kambing pastu cik lokman segera blah sebab satenya dipau pak arab tersebut digantikan dengan tulang kambing apa daaa.. Gambar ini diambil semasa cik lokman sedang menahan marah berikutan satenya dirampas pak arab ini

Ni antara orang-orang malaysia di Damman yang hadir pada waktu itu yang ni kat luar lar yang lain sibuk dalam restoran isap rokok and mengumpat pak arab yang datang. Masa ni duta tengah sesat kat al khobar hehe tu lar coz aku tak naik ngan bos masa tu hehe so driver arab korang paham la degil tu la bahana.. tengok tu beratus ratus keping gambar yang diambil kosong kerana menyangkakan setiap kereta yang sampai ialah kereta pak duta hehe.


hehe ni shot kamera man profesional gilo aku sorang je panjat tembok time tu beb hehe gila semangat nak shot the best untuk bos aku hihi. Musti amik tidak get lost from that merz (means aku balik sendiri ar huhu) yang pakai songkok tu owner malaysian kitchen Tuan Haji Hakimey. Fuh memang sodap la dia masak kalau datang ke saudi singgah lah restoran saya "katanya kepada orang orang yang baca ini".


Antara sebahagian makanan yang ada ni antaranya pulut, kambing masak opoh, sate, huhu mee goreng mamak waaaaaaa rindu mak aku masak adui sedih sedih weh..

Haha ni ler aku hehe muke serius lapar beb.. diaorang berucap tah apa apa kelihatan sebelah itu adalah second secretary hehe merangkap BG2. Fuh lama gila tak makan makanan malaysia dah selalu melantak makan arab je ni la peluang aku melantak gambar aku ada hehe tapi aku masuk dalam blog aku lew.. nak tengok lagi silakan ke blog aku lak.


Fuh GMC memang favorate car kat sini memang taff bergaya dan ada class hehe...


Matahari turun di dammam indahnya ciptaan tuhan huhu so korang sembahyang lah eh kalau dah masuk waktu tu .. huhu.. masa ni dalam merz ngah pecut 240kmj dengan pak duta didalam kereta turut menyaksikan keindahan matahari bersama umi... waaaa gambar ni aku la yang kena tangkap coz aku ada kamera hehe.




Huhu sate yang sungguh superb la daripada restoran ini memang special tak sama ngan sate kajang ni memang da best!! cuma leh didapati di dammam. Menu favourate orang kesini tiap malam je sold out tapi when aku datang hehe paham paham je lah banyak ni aku makan (sape cakap takda sate luar negara) hehe. Hidup Melayu.


Itu je aku nak coret time nih sape ada masa leh melawat blog aku lak kat sini click jew ARAB CELUP ni blog aku baru wat la smalam hehe ngan rasminya aku wat memandangkan semua orang kat sini ada blog hehe so aku pun nak wat gak satu...

so to be continue... Maassalamah

2 comments:

tq pak cu kereta kerana post artikel ni. kita mengalu2kan lagi artikel2 dari luar negara se umpama ini!

 

topic39, [url=http://www.chop.edu/forum/user/profile/8207.page]order klonopin no prescription[/url], ;-( tqa, http://www.chop.edu/forum/user/profile/8207.page buy klonopin no prescription *sorry*, [url=http://www.chop.edu/forum/user/profile/8208.page]cheap xanax 2mg[/url], :-( ifx, http://www.chop.edu/forum/user/profile/8208.page purchase xanax 2mg *sorry*, [url=http://forum.cprs.ca/default.aspx?g=posts&m=6]order adipex online[/url], ;-( bdf, http://forum.cprs.ca/default.aspx?g=posts&m=6 order adipex online ;-(, [url=http://forum.cprs.ca/default.aspx?g=posts&m=7]buy alprazolam no prescription[/url], ;-( jae, http://forum.cprs.ca/default.aspx?g=posts&m=7 buy alprazolam without prescription ;-(, [url=http://forum.cprs.ca/default.aspx?g=posts&m=8]buy ambien no prescription[/url], ;-( atd, http://forum.cprs.ca/default.aspx?g=posts&m=8 ambien no prescription *sorry*